Blogg

23. jun, 2019
23. jun, 2019
23. jun, 2019

Fyra fina valpar med fördelningen 2 hanar och 2 tikar blev det. Vi blev lite "tagna på sängen" här hemma eftersom valparna kom en vecka tidigare än beräknat. Det var bara att snabbt plocka fram valplådan och göra sig beredd. 

24. feb, 2019

Detta är nog säsongens sist vilt för mig och hundarna. Greta spårade dovhjortar över en timme innan matte kunde komma till en bra skottchans. Så roligt att skjuta för egen hund i lina. Greta satt och tittade tyst och stilla. Tur att jaktlaget släpade ut hjorten åt mig. Benen var rejält trötta efter skare med djupsnö under. /Martina

3. feb, 2019

Den 12 januari 2019 förlorade vi vår fantastiska Ähsåsens Axa. Vi var ute och jagade som Axa tog upp rådjur. Hon drev fint och förbi flera passkyttar men ingen fick skottchans. Tyvärr sprang rådjuret långt och Axa följde med. Vid en bäck hoppade rådjuret över och Axa valde också att hoppa. Bäckens kanter var raka och djupa och vattnet kallt. Axa tog sig inte upp utan drunknade. 

Vi sörjer henne enormt mycket! Hon var en välbyggd, vacker och komplett jakthund med ett ypperligt temprament och trevligt bemötande mot allt och alla. En "once in a lifetime"-hund.